HTML

Moormotáék és a Túr dö Talp

Remélem, időben kialakul. Gyerekekről, fotózásról biztosan lesz benne szó.

Friss topikok

Linkblog

Hétvégi nihill

2009.02.02. 10:23 Somvirág

A hétévége Martzi betegsége okán szobafogságban telt el. Mivel erre lehetett számítani, nem okozott különösebb lelki megrázkódtatást. Kellenek néha ezek az otthoni csoszogós napok, amikor sehová nem kell eljutni, amikor a pizsamából kibújás a nap legnagyobb gyötrelme. Hosszú idő óta először tudtam reggel az ágyban olvasni: kiolvastam a HVG heti számát. Nem kultúrtörténeti szám, de rávilágít olyan összefüggésekre mondjuk a világgazdasági válság során, vagy a Nabucco vezetékkel kapcsolatban, aminek elhangzására az ötperces napi hírekben nincs idő. Az elemző-magyarázó műsorok többsége pedig ugye a TV-ben nagyon későn van - hiába, a nézettségi versenyt meg kell nyerni, azt meg ugye ilyen műsorokkal nem lehet. És akkor a kérdés innentől már az, a TV a kultúra fellegvára, a kultúrigény kifejlesztője, vagy talán az az eszköz, mely a lakosság kultúrális igényét egy kicsit fejleszti, mindig egy fokkal feljebb tartva a lécet, mint, amit elsőre elérnénk. Vagy pont ellenkezőleg, egy profitorientált egység, aminek a bevétel a lételeme, akkor pedig arra kell ráéreznie, hol van az a határ, amit még elfogad a fogyasztó. Ez a kultúra alsó határa a köztévénél, a kereskedelmi tévénél pedig talán nem is tudják, mit jelent a kultúra fogalma.

Ennek megfelelően nem is volt egyéb kultúrális élményben részem. De kikapcsolódsában, kádban ellazulásban volt. Összességében jó volt, hogy ez most így alakult.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moormota.blog.hu/api/trackback/id/tr40917688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása